Duo licht verkopers Marktplaats op met nepgeld: politie zoekt verdachten

Beelden van een van de verdachten.
Beelden van een van de verdachten. © Politie
UTRECHT - De politie zit twee verdachten op de hielen die via Marktplaats telefoons kochten met vals geld. Een van de mannen is al herkend na een uitzending van Bureau Hengeveld. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Utrecht. Naar de identiteit van de tweede verdachte wordt nog gezocht.
De recherche verwacht de geïdentificeerde man "snel aan te houden". Het duo lichtte in juni dit jaar drie mensen op. Ze spraken op straat af met de verkoper en betaalden met briefjes van 50 euro. Bij nader onderzoek bleken die vals te zijn.
Bij een van de gedupeerde verkopers hing een camera in de straat. Op die beelden zijn de daders goed zichtbaar. In eerste instantie kregen de daders de kans zichzelf aan te geven bij de politie. Toen ze dit nalieten, zijn de beelden alsnog herkenbaar verspreid.
Het signalement van de verdachte die nog wordt gezocht luidt als volgt: een lichtgetinte huidskleur, tussen de 16 en 20 jaar oud, een slank postuur en zo'n 1,70 meter groot. Hij had tijdens de oplichting een grijs petje op en een trui in dezelfde kleur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.