Celstraf voor gewelddadige dief uit Baarn

© RTV Utrecht
SOEST/BAARN - De 19-jarige Nasr N. uit Baarn heeft een celstraf van 15 maanden opgelegd gekregen voor een winkeldiefstal en twee woninginbraken. Daarvan zijn 5 maanden voorwaardelijk.
Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Vooral een poging tot woninginbraak in Soest wordt hem zwaar aangerekend. N. werd in december 2017 ontdekt door de 72-jarige bewoner van het huis aan de Wilhelminalaan en sloeg op de vlucht. Hij duwde of liep de man omver, waarop het slachtoffer achterover van de trap viel. Daarbij liep de bewoner een hersenbloeding, twee gebroken ribben en een gebroken pink op.
Daarnaast heeft N. in april 2018 een gewelddadige winkeldiefstal gepleegd in de Albert Heijn in zijn woonplaats. Daarbij kreeg een medewerker twee vuistslagen op zijn hoofd. In juli wordt hij betrapt bij een woninginbraak op de Altalaan in Baarn, waarbij een kluis met geweld uit de muur is gesloopt.
Uit een psychologisch rapport blijkt dat de man een aandachtstekortstoornis heeft. De rechtbank is van mening dat de verdachte begeleiding en behandeling nodig heeft. Als hij die trajecten niet volgt, treedt het voorwaardelijke deel van de straf in werking.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.