RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeente Utrecht blundert met brief over nieuwe parkeertarieven

1/2
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft een fout gemaakt met een nieuwsbrief aan de bewonersoverde nieuwe tarievenvoor parkeren in de binnenstad. In de brief wordt de verhoging van de tarieven bekendgemaakt, maar daarbij zijn een aantal getallen perongelukomgedraaid.

Inhet documentvan de gemeente staat dat de prijzen van vergunningen voor bewoners met vijftien procent stijgen, plus nog eens een percentage voor de inflatiecorrectie. Samen is dat 18,7 procent. De stijging voor bedrijven met een parkeervergunning is volgens de gemeente twintig procent,plus de inflatiecorrectie: in totaal 23,8 procent. Als je naar de nieuwe tarieven in euro's kijkt, dan is de stijging voor de bewoners veel hoger. Ook bij de bedrijven klopt de stijging niet met wat de gemeente voorspiegelt, die is namelijk lager dan verwacht.

De tarieven die in de brief beschreven staan kloppen wel, alleen blijken de genoemde percentages in de brief te zijn verwisseld: de stijging voor bewoners moet23,8procentzijn en voor bedrijven18,7 procent waardoor de nieuwe tarieven anders worden dan in de tabellen beschreven.De gemeente meldt aan RTV Utrecht de fout te erkennen.

SLORDIG

VVD-raadslid Andr van Schie is niet blij met de fout van de gemeente. "Het is slordig als zo'n brief niet klopt. Die enorme tariefsverhoging vanparkeren is al een bittere pil. En dan blijkt die nog hoger te zijn dan hetbeloofdepercentage." Van Schiegaat de wethouder op de fout wijzen.

Een woordvoeder van de gemeente laat weten dat de nieuwsbrief met de fout naar 40.000 huishoudens is verstuurd. Er wordt nog gekeken hoe de ontvangers van de brief op de hoogte gesteld kunnen worden van de fout met de percentages.


 Tarieven van het betaald parkeren. Tarieven van het betaald parkeren. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht