Gemeente Utrecht blundert met brief over nieuwe parkeertarieven

Foto van de brief aan de bewoners.
Foto van de brief aan de bewoners. © RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft een fout gemaakt met een nieuwsbrief aan de bewoners over de nieuwe tarieven voor parkeren in de binnenstad. In de brief wordt de verhoging van de tarieven bekendgemaakt, maar daarbij zijn een aantal getallen per ongeluk omgedraaid.
In het document van de gemeente staat dat de prijzen van vergunningen voor bewoners met vijftien procent stijgen, plus nog eens een percentage voor de inflatiecorrectie. Samen is dat 18,7 procent. De stijging voor bedrijven met een parkeervergunning is volgens de gemeente twintig procent, plus de inflatiecorrectie: in totaal 23,8 procent. Als je naar de nieuwe tarieven in euro's kijkt, dan is de stijging voor de bewoners veel hoger. Ook bij de bedrijven klopt de stijging niet met wat de gemeente voorspiegelt, die is namelijk lager dan verwacht.
De tarieven die in de brief beschreven staan kloppen wel, alleen blijken de genoemde percentages in de brief te zijn verwisseld: de stijging voor bewoners moet 23,8 procent zijn en voor bedrijven 18,7 procent waardoor de nieuwe tarieven anders worden dan in de tabellen beschreven. De gemeente meldt aan RTV Utrecht de fout te erkennen.

SLORDIG

VVD-raadslid André van Schie is niet blij met de fout van de gemeente. "Het is slordig als zo'n brief niet klopt. Die enorme tariefsverhoging van parkeren is al een bittere pil. En dan blijkt die nog hoger te zijn dan het beloofde percentage." Van Schie gaat de wethouder op de fout wijzen.
Een woordvoeder van de gemeente laat weten dat de nieuwsbrief met de fout naar 40.000 huishoudens is verstuurd. Er wordt nog gekeken hoe de ontvangers van de brief op de hoogte gesteld kunnen worden van de fout met de percentages.
Tarieven van het betaald parkeren.
Tarieven van het betaald parkeren. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.