Utrechtse wijk Tuindorp krijgt eindelijk een restaurant: Buurten komt naar De Gaard

Impressie van het nieuwe centrale plein van De Gaard.
Impressie van het nieuwe centrale plein van De Gaard. © Top Vastgoed
UTRECHT - De Utrechtse restaurantformule Buurten opent komende zomer een vestiging in het vernieuwde winkelcentrum De Gaard in de wijk Tuindorp-Oost.
Buurten zit al aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht-Oost en in de Cereolfabriek in Utrecht-West. In het voorjaar komt er een derde zaak bij in Leidsche Rijn Centrum.

BUURTEN IN DE GAARD

De vierde vestiging komt dus in Tuindorp-Oost en zal Buurten in de Gaard gaan heten. Het restaurant is zeven dagen per week geopend, krijgt een terras op het centrale plein en moet het smoel van het winkelcentrum worden.
"Buurten in de Gaard wordt onze grootste vestiging", zegt eigenaar Erik Derksen. Hij ziet het vernieuwde winkelcentrum als een gunstige locatie, onder meer omdat er nog geen restaurant met terras is gevestigd in Tuindorp, Voordorp of nieuwbouwwijk Veemarkt.
Buurten biedt ontbijt, lunch en diner en spreekt een breed publiek aan. De zaken zijn kindvriendelijk en daardoor populair onder jonge gezinnen, die in Tuindorp en omgeving veel zijn te vinden.

DE NIEUWE GAARD

De Gaard wordt op dit moment herontwikkeld en uitgebreid tot ruim 8.000 m2 winkelruimte. Boven de winkels worden vijftien nieuwe appartementen gerealiseerd en een parkeerdek. Albert Heijn krijgt een filiaal van ruim 3.300 m2 in het vernieuwde winkelcentrum.
Op 24 maart dit jaar was er een informatieavond over De Gaard voor belangstellenden en omwonenden. Hierop zijn schriftelijke reacties van omwonenden en betrokkenen binnengekomen. Het accent lag vooral op de kwaliteit en de uitstraling van het winkelcentrum en het groen en de verkeersveiligheid in de directe omgeving. Naar aanleiding van de reacties zijn enkele aanpassingen aangebracht. Zo is de inrit van de parkeerplaats meer naar de Lamerislaan verschoven, komen er extra fietsrekken en is de bomenrij tussen de Lamerisflat en het parkeerterrein teruggebracht in het ontwerp.
Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan verzocht een aantal raadsfracties om de gevelreliëfs uit de sloop van de voormalige Prinsenhof in Tuindorp in te passen in De Gaard. De reliëfs zijn inmiddels door de ontwikkelaar ingepast in de bouw van de nieuwe kiosk.
Volgens de huidige planning verwacht de ontwikkelaar dat de metamorfose van het winkelcentrum medio 2019 klaar is.
De ontwikkelingen rond de verbouwing van De Gaard zijn hier te volgen.
De Gaard aan de kan van de Valetonlaan.
De Gaard aan de kan van de Valetonlaan. © Top Vastgoed
© Top Vastgoed

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.