RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Rossem Vertelt over de junkentunnel en de drugshostels

1/4
UTRECHT - Twintigjaar geleden liep er onder Hoog Catharijneeen bevoorradingstunnel voor de winkels:de Stationsdwarsstraat. In de volksmond ook wel de tunnel of junkentunnel genoemd. Maarten: "Iedereen die deze plek kon mijden bleef er zover mogelijk vandaan."

In en rondde tunnel leefden op het dieptepunt zo'n450 verslaafden en psychisch zieke daklozenonder zeer slechte hyginische omstandigheden. Maarten: "Daarnaastkwamen er verschrikkelijke verhalen uitdeze tunnel.Er werden mensen beroofd, verkracht, vechtpartijen. Echt mensonterend."

 De tunnel in 1998 De tunnel in 1998 | Foto: rtv utrecht

HOSTELS
Wat doe je daar als samenleving mee? Wat doe je daar als gemeente mee? Er kwam een idee. De gemeente wilde in alle wijken van Utrecht hostels bouwen, een voorziening waar mensen konden wonen en gebruiken. Daarnaast werdenvier gebruikersruimtes in de stad geopend zodat de tunnel overbodig werd. Dat er iets moest gebeuren, zag iedereen. Maar in de eigen 'achtertuin', daar was niet iedere Utrechter het mee eens.Toch zijnde hostels en gebruikersruimeser gekomen.

 En van de wijken waar werd geprotesteerd En van de wijken waar werd geprotesteerd | Foto: rtv utrecht

Over detunnel enhet unieke hostelproject praat Maarten met Annet vanden Akker. Zij is deskundigein de verslavingsopvang en was er bij vanaf het eerste uur. Ook gaat Maarten op bezoek bij Hostel de Hoek aan de Kardinaal de Jongweg.Hij ontmoet daar enkele bewoners.

Van Rossem Vertelt over de junkentunnel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -