Politiechef vertrekt bij eenheid Midden-Nederland

© Politie
UTRECHT - Politiechef Miriam Barendse vertrekt per 1 april bij de eenheid Midden-Nederland. Ze stelt zich verkiesbaar als voorzitter van de Vereniging voor Middelbaar en Hoger Politiepersoneel (VMHP). Dit platform draagt ze een warm hart toe.
Het VMHP is een belangrijke partner aan de overlegtafels voor de cao, arbeidsvoorwaarden, rechtspositie, belangenbehartiging en medezeggenschap.
Barendse noemt het een mooie en uitdagende nieuwe klus. "De VMHP behartigt vanuit de inhoud en het argument de belangen van heel veel politiecollega's. Vanuit deze rol wil ik graag een constructieve bijdrage leveren aan een goede politieorganisatie voor medewerkers en de samenleving."
Het voelt voor Barendse als een goed moment om het stokje over te dragen en iemand anders het boegbeeld van de eenheid Midden-Nederland te laten zijn. Ze heeft haar besluit genomen in overleg met de korpsleiding.
Barendse stond onder meer aan het roer bij het bouwen van de nieuwe eenheid Midden-Nederland tijdens de vorming van de Nationale Politie.
Over het afscheid en de opvolging van Barendse volgt in het voorjaar meer informatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.