Droom van Tijs (14) komt uit: materiaalman voor één dag bij FC Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het is vandaag de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Overal in Nederland mochten kinderen even de baas zijn. Voor de 14-jarige Tijs uit Vleuten kwam een droom uit. Hij mocht aan de slag als materiaalman bij zijn favoriete club FC Utrecht.
"Ik zag op Instagram een oproep van Unicef en liet het aan mijn moeder zien. Die zei: ik kan je wel inschrijven. Toen hebben we er een mooie sollicitatie van gemaakt en ben ik uitgekozen." Zo'n dagje meekijken bij FC Utrecht betekent veel voor Tijs. "Ik ben al zeven jaar supporter en heb sinds drie jaar een seizoenkaart. Daarvoor ging ik altijd met mijn vader mee."
Tijs liep mee met materiaalman Jorrit Andela en zette spullen klaar voor de training. Jorrit kon ook wel een handje gebruiken, want dat ballen pompen en shirtjes drukken is best vermoeiend. "Als materiaalman zijn we hartstikke druk en continu bezig. We kunnen dus wel een stagiair gebruiken."
Dat Jorrit soms iets over het hoofd ziet, zag Tijs vandaag vanuit zijn ooghoek. "We gingen net een shirt drukken en toen vergat hij de naam, dat was niet helemaal goed."
Tijs was niet de enige die de baas mocht zijn vandaag. Unicef had in totaal veertig jongeren gekozen voor het project.
Tijs (14) voor één dag materiaalman bij FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.