Gert-Jan Kats voorgedragen als burgemeester Veenendaal

Gert-Jan Kats
Gert-Jan Kats © Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL - SGP'er Gert-Jan Kats wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Veenendaal. Op dit moment is hij nog burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas.
De gemeenteraad nam de beslissing vanavond tijdens een extra raadsvergadering. Naar verwachting wordt Kats in januari geïnstalleerd als burgemeester van Veenendaal. Kats is 47 jaar oud, is getrouwd en heeft vier kinderen. Eerder was hij onder meer actief als raadslid namens ChristenUnie/SGP in Zeist.
"Ik ben dankbaar en blij met deze eervolle voordracht," aldus Kats. "Veenendaal is een energieke stad waar het goed wonen en ondernemen is. Daarnaast is Veenendaal een stevige partner in de regio FoodValley. Ik zie het als een voorrecht om burgemeester te worden van alle Veenendalers."
Tineke Bette-van de Nadort is namens de gemeenteraad voorzitter van de vertrouwenscommissie. Ze reageert: "Met de heer Kats hebben we een ondernemende en vernieuwende burgemeester gevonden die voorop wil gaan om de ambities van Veenendaal waar te maken."
Kats volgt waarnemend burgemeester Piet Zoon op, die de functie overnam na het vertrek van Wouter Kolff.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.