Jong FC Utrecht zorgt voor stunt en wint van Jong Ajax

© fcutrecht.nl
UTRECHT/AUSTERLITZ - Jong FC Utrecht heeft vanavond voor een stunt gezorgd. In Stadion Galgenwaard won de ploeg met 4-3 van Jong Ajax. Aanvaller Nick Venema uit Austerlitz was de grote man. Hij scoorde drie van de vier goals. Dat hadden er nog meer kunnen zijn, maar hij miste nog een strafschop.
René van den Berg blikt terug met hattrickman Nick Venema en coach Robin Pronk
FC Utrecht begon erg goed tegen de kampioen van de eerste divisie van het afgelopen seizoen. Binnen 13 minuten stond het al 2-0 voor de ploeg van trainer Robin Pronk. Pas na een half uur kon Jong Ajax wat terugdoen via Ylätupa en werd het 2-1.

DRIE GOALS VENEMA

Meteen na rust pakte Utrecht de draad weer op en liep uit naar 4-1, dankzij een goal van Venema en een eigen doelpunt van Ajacied Kemper. Daarna werd Jong FC Utrecht teruggedrongen en kwam Ajax nog terug naar 4-3, waarbij de doelman van Jong FC Utrecht Paes niet helemaal vrijuit ging.
Ik had er vijf, zes kunnen maken
Nick Venema
Het was de tweede keer tijdens deze competitie dat Jong FC Utrecht een wedstrijd won. Eerder werd Jong PSV verslagen. De Utrechtse beloften verlaten de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het heeft nu 9 punten uit 14 duels. FC Dordrecht en Helmond Sport staan gedeeld onderaan met 6 punten.