Invallen bij gevaarlijke motorclub Caloh Wagoh in regio Utrecht

Een van de politie-invallen in Den Haag.
Een van de politie-invallen in Den Haag. © NOS
UTRECHT/MIJDRECHT - De politie is vandaag bezig met een grote actie tegen de omstreden motorclub Caloh Wagoh. In onder meer Mijdrecht en Amersfoort zijn invallen gedaan in clubpanden en woningen van leden. In totaal is op ruim veertig plekken in Nederland onderzoek gedaan.
Twee kopstukken zijn gearresteerd. Het zou volgens De Telegraaf gaan om de 48-jarige 'Keylow', de president van Kaloh Wagoh, en de 70-jarige Greg R. Die laatste is een van de bekendste criminele kopstukken in Nederland. Zijn zoon Jesse R. zit een levenslange gevangenisstraf uit vanwege een reeks moorden in de Amsterdamse onderwereld.
Greg R. is in Mijdrecht gearresteerd en Keylow in Leiden. Het duo wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarnaast zijn er nog vijf personen aangehouden, twee omdat in de panden waar zij verbleven verdovende middelen werden aangetroffen, de overige drie omdat zij het onderzoek terplekke ernstig verstoorden.

WOONWAGENKAMP AMERSFOORT

In Amersfoort heeft de politie ook een inval gedaan op een woonwagenkamp aan de Keerkring. Tientallen agenten zijn daar bezig met onderzoek en er worden ook speurhonden ingezet. Verslaggever Lisanne Rutgers vertelt dat het onderzoek zich lijkt te richten op één specifieke woonwagen. Onderzoekers lopen rond met mondkapjes op. Ook zouden vier auto's en drie scooters in beslag zijn genomen. Wat er precies is aangetroffen is nog onduidelijk.

NIEUWE MOTORCLUB

Caloh Wagoh is een relatief nieuwe club die vooral bestaat uit leden met een Surinaamse en Antilliaanse achtergrond en woonwagenkampbewoners. Een van de leden zou Richard Z. uit Woerden zijn, de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij het beschieten van het pand waarin tijdschrift Panorama huisvest. Burgemeester Molkenboer van Woerden uitte onlangs zijn zorgen over de gevaarlijke motorclubs in zijn gemeente.

LIQUIDATIE BREUKELEN

Ook wordt Caloh Wagoh gelinkt aan de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen. De crimineel werd in juli 2017 doodgeschoten in zijn auto bij het station. De twee hoofdverdachten Howard K. en Tony de G. zouden banden hebben met de motorclub. Zij staan volgende week dinsdag en woensdag in Utrecht voor de rechter, dan wordt de liquidatie inhoudelijk behandeld. 
Ook de vandaag opgepakte Greg R. is destijds aangehouden en verhoord in verband met de liquidatie van Wessels. Hij werd kort daarna vrijgelaten, maar het OM heeft de verdenkingen tegen R. nog niet definitief laten vallen. 
Bij een woonwagenkamp in Amersfoort is ook een inval gedaan.
Bij een woonwagenkamp in Amersfoort is ook een inval gedaan. © Keistadnieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.