Geëvacueerde inwoners Woudenberg mogen terug, maar oorzaak stank nog onbekend

© Menno Bausch
WOUDENBERG - De ongeveer honderd mensen die vanochtend vanwege een penetrante stank halsoverkop hun huis in Woudenberg moesten verlaten, mogen weer terug hun woning in. Toch heeft de brandweer nog altijd niet duidelijk wat de oorzaak van de chemische geur is.
Rond 11.00 uur ontruimde de brandweer tientallen huizen en bedrijfspanden langs de Rondweg Oost en de Parallelweg, in het buitengebied van Woudenberg bij een industriegebied. Er waren meldingen binnengekomen van de 'aceton-achtige' geur die leidde tot hoofdpijn, misselijkheid en prikkende ogen.
De geëvacueerde mensen zijn opgevangen in Hotel Schimmel, waar ze een kop koffie kregen. Ze mogen terug naar huis, maar moeten wel blijven ventileren en de kraan goed laten doorstromen.
Brandweermedewerkers zijn al de hele dag bezig de oorzaak van de stank te achterhalen. Dat is tot nu toe nog niet gelukt. Wel is duidelijk dat de geur uit het riool komt en dat het geen groot gevaar voor de volksgezondheid oplevert. Mogelijk wordt later vandaag meer duidelijk over de precieze aard van de stank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.