Alcoholisten en drugsverslaafden geweerd uit Park Lepelenburg

Lepelenburg is een drukke plek in de zomer.
Lepelenburg is een drukke plek in de zomer. © RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht kondigt maatregelen aan tegen overlast van alcoholisten en drugsverslaafden in Park Lepelenburg. De politie kan voortaan gebiedsverboden uitdelen aan mensen die overlast veroorzaken.
Dat beleid wordt momenteel ook toegepast in de Breedstraatbuurt, verderop in het centrum, en daar werkt het goed. De gemeente zegt dat het daar een stuk rustiger is geworden op straat.
Niet alleen kondigt de gemeente gebiedsverboden aan in Park Lepelenburg, ook wordt het toezicht aangescherpt. Volgend jaar komt een extra wijkboa (buitengewoon opsporingsambtenaar) die in het centrum en in bijzonder in Lepelenburg werkt. Hij of zij zal in het park zijn bij grote drukte. Ook is de boa het eerste aanspreekpunt voor buren die overlast ervaren.
Sommige omwonenden pleitten voor een permanent alcoholverbod in het park, maar daar wil de gemeente niet aan. Dat zou veel Utrechters duperen die niets kwaads in de zin hebben. Vooral 's zomers wordt het park vaak bevolkt door hangende studenten die bij mooi weer relaxen of barbecuen op het grasveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.