Politie: nog geen doorbraak onderzoek branden Werkhoven

© Koen Laureij
WERKHOVEN - Het grote rechercheonderzoek naar de branden bij agrarisch ondernemer Gert Snitselaar in Werkhoven heeft nog geen doorbraak opgeleverd. Dat zegt de politie.
Naar aanleiding van getuigenoproepen in onder andere opsporingsprogramma Bureau Hengeveld kwamen enkele nieuwe tips binnen. Die zijn inmiddels onderzocht. "Maar daar zat de gouden tip helaas nog niet tussen", zegt woordvoerder Martin de Wit.
Gert Snitselaar is in totaal vijf keer slachtoffer geweest van brandstichting. In juli van dit jaar vloog een woonhuis aan de Wijkersloot in brand. Dat pand had hij even daarvoor gekocht, maar was nog niet bij de notaris gepasseerd. De afgelopen weken vlogen meerdere stallen in brand. Bij de brand in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november kwamen naast waakhond Shadow ook zo'n 70 koeien en stieren om het leven. Ook het woonvertrek van Snitselaar ging in vlammen op. In dezelfde week werd brand gesticht in de garage van het woonhuis. Dat kon snel geblust worden. Of beelden van beveligingscamera's op het terrein iets hebben opgeleverd, wil de politie niet zeggen.
De politie onderzoekt op dit moment meerdere scenario's. Dat loopt uiteen van de seksuele geaardheid van Snitselaar tot een zakelijk conflict. "Maar we kijken daar niet alleen naar", aldus De Wit. "Wat we allemaal uitrechercheren houden we in het belang van het onderzoek voor onszelf." De politie roept opnieuw mensen die meer weten op zich te melden. "Alles kan ons helpen om deze zaak op te lossen", zegt De Wit. 
In deze tijdlijn houden we alle gebeurtenissen rondom de branden in Werkhoven bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.