RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drugs en wapens bij invallen motorclub Caloh Wagoh, zeven arrestaties

1/2
MIJDRECHT - Tijdens massale invallen op plaatsen die iets met motorclub Caloh Wagoh te maken hebben, heeft de politie vanochtendeen onbekende hoeveelheid drugs en vuurwapens gevonden. Verder zijn voertuigen, telefoons en laptops in beslag genomen en in totaal zeven verdachten aangehouden.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat Greg R. (70) in Mijdrecht was opgepakt. Hij is een bekende uit de Nederlandse onderwereld, die zich jarenlang bezighield met internationale drugshandel. Dit gebeurde bij een inval aan de Rendementsweg. Daarvoor had de politie al invallen gedaan op twee adressen aan de Communicatieweg.

Ook de arrestatie van een 48-jarige andere verdachte in Leiden werd 's morgens al bekend. Later op de dag verrichte de politie nog vijf aanhoudingen: twee in panden waar drugs werden aangetroffen, de drie anderen omdat ze het onderzoek "ernstig verstoorden". In Amersfoort deed de politie een inval gedaan op een woonwagenkamp aan de Keerkring. Daarbij zouden vier auto's en drie scooters in beslag zijn genomen.

Aan de grootscheepse acties deden circa achthonderd politiemensen mee. Op bijna veertig plaatsen deed de politie invallen, zowel in clubhuizen als woningen en bedrijfspanden. De actie werd gecordineerd door de politie-eenheid Den Haag. Een van de doelen was bewijs vergaren voor de verdenking dat Caloh Wagoh een criminele organisatie is.

 Een van de ingevallen panden in Mijdrecht. Een van de ingevallen panden in Mijdrecht. | Foto: Peters Hotnews


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -