Sinterklaasfeest voor gezinnen met stille armoede in Stadion Galgenwaard

Sinterklaas op bezoek in Stadion Galgenwaard.
Sinterklaas op bezoek in Stadion Galgenwaard. © RTV Utrecht
UTRECHT - Meestal klinkt in het Utrechtse Stadion Galgenwaard het geschreeuw van supporters, maar vandaag waren er sinterklaasliedjes te horen. Twee Utrechtse stichtingen organiseerden in het stadion namelijk een sinterklaasfeest voor kinderen uit gezinnen met stille armoede.
Gezinnen die aangesloten zijn bij de voedselbank konden gratis naar het Utrechtse stadion komen om te zingen voor Sinterklaas en uiteraard een cadeautje op te halen, want zonder cadeautjes geen Sinterklaas. Sommige gezinnen hebben helaas moeite om de sinterklaascadeautjes bij elkaar te sparen en daarom waren zij vandaag welkom in Galgenwaard. 
De gezinnen werden voor de deur van Stadion Galgenwaard ontvangen door Zwarte Pieten en tijgermascottes van FC Utrecht. Na een selfie met Zwarte Piet werden de kinderen opgevangen door vrijwilligers van de Utrechtse stichtingen. De gezinnen kwamen in groten getale opdagen. Met tweehonderd kinderen en hun ouders was het gezellig druk.
Stapels cadeaus voor de kinderen.
Stapels cadeaus voor de kinderen. © RTV Utrecht
De kinderen hoefden zich niet te vervelen tijdens het wachten op de Sint. Zij dansten en sprongen op de muziek van zangduo ZUS. Ook toen de Sint gearriveerd was, werd er gezongen. Zangeres Romy Monteiro zong samen met de kinderen verschillende sinterklaasliedjes. Maar het gaat natuurlijk om de cadeaus.
De tienjarige Yigit heeft zijn hoop gevestigd op een groot cadeau. Hij vertelde met een grote grijns: "Ik hoop dat ik een Playstation 4 krijg, met het spel Fortnite." Dat is misschien iets te veel gevraagd, maar de organisatie heeft haar best gedaan om voor ieder kind een cadeautje in te zamelen. "We organiseren dit feest voor de kinderen waarvan we weten dat ze thuis geen Sinterklaasfeest vieren. Het is wel zo leuk als zij ook op 6 december met een cadeautje op school kunnen aankomen", aldus Jan Zwarts van de organisatie.
Samen met sponsoren hebben de Utrechtse stichtingen ervoor gezorgd dat alle kinderen een cadeautje krijgen. Ook de 1.400 kinderen die niet aanwezig konden zijn op het sinterklaasfeest, maar wel aangesloten zijn bij een deelnemende stichting, kunnen volgende week hun cadeautje ophalen.
Sinterklaasfeest in Stadion Galgenwaard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.