Ton voor gouden tip over kopstukken Taghi en Razzouki

© Politie (Bewerking door RTV Utrecht)
VIANEN/UTRECHT - Het Openbaar Ministerie looft 100.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de Vianense topcrimineel Ridouan Taghi (40). Ook is er een ton beschikbaar voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van Utrechter Saïd Razzouki (46).
Beiden worden verdacht van betrokkenheid, als opdrachtgever, bij verschillende liquidaties. Justitie denkt dat ze opdracht hebben gegeven voor de 'vergismoord' in Overvecht. Ook wordt de liquidatie van de broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. aan hen gelinkt.
Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 euro naar 100.000 is sprake van de hoogste beloning ooit, aldus het OM.
De reden voor de hoge beloning is dat politie en justitie 'met spoed' naar de beide verdachten op zoek zijn. De opsporing van hen is topprioriteit voor OM en politie. Ze zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo. Zowel Taghi als Razzouki is eerder dit jaar op de zogenoemde Nationale Opsporingslijst geplaatst. Daarnaast staan ze op de 'most wanted'-lijst van Europol.
Volgens justitie is het zeer waarschijnlijk dat de twee zich schuilhouden in het buitenland, zich regelmatig verplaatsen en gebruik maken van wisselende identiteiten. 'Vertrouwelingen' van beiden weten waarschijnlijk waar ze zijn, aldus justitie. "Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven", aldus het OM in een verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.