Soest kiest zwembad Dalweg als locatie sporthal

© Google Street View
SOEST - Het college van B&W in Soest wil de nieuwe sporthal op de Dalweg hebben bij het huidige zwembad. Dat is gisteren gebleken tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden.
De sporthal komt op het terrein van Optisport, waar al andere sportfaciliteiten zitten, zoals het zwembad en fitness. Onduidelijk is nog waar precies de hal wordt gebouwd, aan de kant van de Dalweg of aan de achterkant. Met name de eerste optie ligt moeilijk bij onder meer de bewoners van het ernaast gelegen appartementencomplex.
Volgens wethouder Harrie Dijkhuizen waren er veel boze reacties tijdens de bijeenkomst, maar konden de betrokkenen wel waarderen dat nog niet alles dichtgetimmerd is. Duidelijk is al wel geworden dat er geen uitschuifbare tribune en geen eigen kantine bij de nieuwe hal komen.
Soest is al lange tijd bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor een nieuwe sporthal. Eerder waren er plannen om de oude hal, Beukendal, te verbouwen en om een nieuwe zaal te bouwen in de wijk Overhees. Ook bij eerdere plannen kwam er veel protest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.