Maanden uitstel in zaak Rhenense tantramasseur

© Pixabay / Mariolh
RHENEN - De misbruikzaak tegen tantramasseur Nico D. uit Rhenen is vandaag niet verder inhoudelijk behandeld. De advocaat van D. vroeg met succes om uitstel, omdat hij meer tijd nodig heeft om alle informatie tot zich te nemen.
De 54-jarige man uit Rhenen wordt ervan verdacht dat hij tussen 2014 en 2017 bij verschillende vrouwelijke klanten tijdens het masseren met zijn vingers hun lichaam is binnengedrongen. Ook zou hij ongewenst gemeenschap met cliëntes hebben gehad. Zes vrouwen hebben aangifte tegen hem gedaan.

GRIJS GEBIED

Nico D. schrijft zelf op zijn website dat de rituelen in een grijs gebied zitten: ''Onverwachte emoties kunnen tot uitbarsting komen, haat, woede, pijn, angst, geilheid. De veilige omgeving biedt alle ruimte om je te uiten, te helen en te ZIJN.''
Advocaat Rijnburger vroeg de rechtbank ook om aanvullend onderzoek en extra getuigenverhoren. De aangeefsters zouden via het Meldpunt Tantra Misbruik en een geheime facebookgroep hun verklaringen hebben uitgewisseld en op elkaar hebben afgestemd. Ook zouden ze hebben gelogen.
De rechtbank wees de onderzoekswensen af en vindt het ook onnodig een psycholoog over de verklaringen van de vrouwen te laten oordelen. Wel krijgt de advocaat, die de zaak afgelopen zomer van een andere raadsman heeft overgenomen, meer voorbereidingstijd. De rechtbank vindt dat zijn cliënt de best mogelijke verdediging moet krijgen.

SCHADEVERGOEDING

De slachtoffers zijn van plan een vergoeding te eisen voor materiële en immateriële schade. Dat kan in totaal oplopen tot tienduizenden euro's. Een sessie van anderhalf tot twee uur kost bij Nico D. ongeveer 150 euro.
Voor de inhoudelijke behandeling heeft de rechtbank nu twee volledige zittingsdagen uitgetrokken, op 19 en 26 maart volgend jaar. Tot die tijd mag Nico D. zijn praktijk niet voortzetten.
Tantra is een esoterische traditie met wortels in onder meer het hindoeïsme en het boeddhisme. Beoefenaars zeggen dat mensen er hun bewustzijn mee kunnen ontwikkelen en er vitaler van worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.