RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maanden uitstel in zaak Rhenense tantramasseur

RHENEN - Demisbruikzaak tegen tantramasseur Nico D. uit Rhenen is vandaag niet verder inhoudelijk behandeld. De advocaat van D. vroeg met succes om uitstel, omdat hij meer tijd nodig heeft om alle informatie tot zich te nemen.

De 54-jarigeman uit Rhenenwordt ervan verdacht dat hij tussen 2014 en 2017 bij verschillende vrouwelijke klanten tijdens het masserenmet zijn vingers hun lichaam is binnengedrongen. Ook zou hij ongewenst gemeenschap met clintes hebben gehad.Zes vrouwen hebben aangifte tegen hem gedaan.

GRIJS GEBIED

Nico D. schrijft zelf op zijn website dat de rituelen in een grijs gebied zitten: ''Onverwachte emoties kunnen tot uitbarsting komen, haat, woede, pijn, angst, geilheid. De veilige omgeving biedt alle ruimte om je te uiten, te helen en te ZIJN.''

Advocaat Rijnburger vroegde rechtbank ook om aanvullend onderzoek en extra getuigenverhoren. De aangeefsters zouden via het Meldpunt Tantra Misbruik en een geheime facebookgroep hun verklaringen hebben uitgewisseld en op elkaar hebben afgestemd. Ook zouden ze hebben gelogen.


De rechtbank wees de onderzoekswensenaf en vindt het ookonnodigeen psycholoog over de verklaringen van devrouwen te laten oordelen. Wel krijgt de advocaat, die de zaak afgelopen zomer van een andere raadsman heeft overgenomen, meer voorbereidingstijd. De rechtbank vindt dat zijn clintde best mogelijke verdediging moet krijgen.

SCHADEVERGOEDING

De slachtoffers zijnvan planeen vergoeding te eisen voor materile en immaterile schade. Dat kan in totaal oplopen tot tienduizenden euro's. Een sessie van anderhalf tot twee uur kost bij Nico D.ongeveer 150 euro.

Voor de inhoudelijke behandeling heeft de rechtbanknu twee volledige zittingsdagen uitgetrokken, op 19 en 26 maart volgend jaar. Tot die tijd mag Nico D. zijn praktijk niet voortzetten.

Tantra is een esoterische traditie met wortels in onder meer het hindoesme en het boeddhisme. Beoefenaars zeggen dat mensen er hun bewustzijn mee kunnen ontwikkelen en er vitaler van worden.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht