Zeven jaar celstraf voor gruwelijke verkrachting, ontvoering en beroving van vrouw uit Breukelen

© Petershotnews.nl
BREUKELEN/NIEUWER TER AA - De rechtbank Midden-Nederland heeft piloot Ingmar S. veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de meervoudige verkrachting, ontvoering en beroving van een vrouw uit Breukelen. Ook moet de man een schadevergoeding van 27.000 euro betalen aan het slachtoffer. Alle beschuldigingen worden wettig en overtuigend bewezen geacht. S. en zijn advocaat waren niet bij de uitspraak aanwezig.
De rechtbank sprak van een nachtmerrie voor het slachtoffer en gelooft niet dat de man door een schildklieraandoening of medicijnen tot zijn daden is gekomen. Ook werd het rapport van het Pieter Baan Centrum overgenomen, waaruit blijkt dat de 45-jarige Nieuwkoper volledig toerekeningsvatbaar is.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel. Omdat de psycholoog, psychiater en neuroloog geen seksuele of andere stoornis bij hem konden vaststellen, koos de officier van justitie voor een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf zonder tbs. De rechtbank heeft naar vergelijkbare zaken gekeken en komt daardoor tot een lagere gevangenisstraf. Daarnaast zit de man sinds maart in voorarrest. 

DE BEWUSTE DAG

Op 15 maart dit jaar reed S. over de Kanaaldijk-West in Breukelen. Daar bedreigde hij de vrouw met een nepvuurwapen en eiste haar pinpas en -code. Hij dwong haar naar Nieuwer ter Aa te rijden waar hij het slachtoffer verkrachtte. Daarna reed hij terug naar zijn eigen auto waar hij het slachtoffer in de kofferbak stopte.

OPGESLOTEN IN PAARDENTRAILER

Onderweg stopte hij om haar met tiewraps en tape vast te binden. De rit ging verder naar Woerdense Verlaat, waar een paardentrailer stond van S. en zijn gezin. De vrouw werd hierin opgesloten en alleen gelaten. Na een uur kwam S. terug om haar opnieuw te verkrachten. Daarna legde hij het slachtoffer weer in de kofferbak van zijn auto. De vrouw werd uiteindelijk achtergelaten en gevonden in Diemen.

SLACHTOFFER

De aanklager zei twee weken geleden dat S. bewust heeft gehandeld en het slachtoffer en haar familie enorm veel leed heeft aangedaan. Het slachtoffer nam tijdens die zitting zelf het woord. "Mij werd iets aangedaan waarvan ik nooit had gedacht dat iemand mij dit aan zou doen", sprak ze in de rechtszaal. "Toen hij het koordje uit mijn broek trok, dacht ik dat hij mij zou wurgen. Toen ik benzinedamp rook, dacht ik dat hij mij in brand zou steken."
S. heeft herhaaldelijk verklaard dat hij zich niets meer kan herinneren. "Het is als een flits" , zei hij tijdens de vorige zitting. S. zat al enige tijd thuis. Tijdens eerdere politieverhoren heeft hij gezegd dat hij de "kick van zijn werk miste en dat hij afleiding en iets spannends zocht".
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat de vrouw door hem doodsangsten heeft uitgestaan. "Ze zal blijvend last houden van de brute schending van haar geestelijke en lichamelijke integriteit." Daarbij had S. onbeschermd gemeenschap met de vrouw, waardoor zij volgens de rechtbank ook nog eens risico liep op een geslachtsziekte.
Zeven jaar cel voor gruwelijke verkrachting van vrouw Breukelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.