Extra elektrische bus voor lijn 1 in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - U-OV neemt begin volgend jaar een extra elektrische bus in gebruik voor de Utrechtse lijn 1. Die buslijn moet geheel elektrisch worden uitgevoerd, maar daarvoor kwam het vervoerbedrijf nog één bus tekort.
U-OV had tien bussen en daar komt er dus eentje bij. Een jaar geleden waren er nog ernstige problemen met de bussen, maar die lijken inmiddels opgelost.
De elfde bus op deze lijn zal opnieuw van het merk Ebusco zijn. Vorig jaar stelde RTV Utrecht vast dat de ambities met die bus niet werden waargemaakt. Na een aantal tellingen bleek dat de helft van de bussen aan het eind van de dag met panne naar de remise moesten.
Zowel de gemeente Utrecht als de provincie was destijds niet heel gelukkig met de prestaties van U-OV op lijn 1. De provincie liet weten dat na een aantal maanden de problemen opgelost zouden moeten zijn.

NIEUWE TELLING

Een nieuwe telling van RTV Utrecht deze week laat zien dat de problemen lijken te zijn overwonnen. In de spits reden negen elektrische bussen op lijn 1 en twee dieselbussen. Eén van die oude voertuigen fungeerde als elfde bus op de lijn, de andere als vervanging van een elektrische bus die met serieuze panne in de remise staat.
Woordvoerder Arjan van Dijk is tevreden met de situatie. "We zijn heel erg blij met de verbeteringen die we hebben gerealiseerd. Er is hard gewerkt aan de performance van lijn 1. Eén elektrische bus staat momenteel inderdaad in de garage met technische problemen."
Vorig jaar al was duidelijk dat de lijn met tien bussen niet helemaal elektrisch kon worden. De directeur van U-OV zei toen graag een elfde bus te willen, en die wordt dus in het eerste kwartaal in gebruik genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.