Meldpunt vuurwerkoverlast stopt ermee

© Handhaving Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het meldpunt vuurwerkoverlast is opgeheven. Het is niet meer nodig, vinden ze zelf.
Het meldpunt werd in 2011 door lokale GroenLinksfracties opgericht om duidelijk te maken hoeveel overlast het vuurwerk met Oud en Nieuw veroorzaakt. Volgens woordvoerder Arno Bonte is met de site het doel bereikt omdat het onderwerp op de politieke agenda is gekomen.
"We wilden dat er op politiek niveau aandacht zou komen voor de problemen rond het vuurwerk", aldus de Rotterdamse wethouder voor GroenLinks. "De Tweede Kamer en de verantwoordelijk minister waren lang niet bereid om maatregelen te nemen, maar dat is nu wel gebeurd. Gemeenten hebben nu de ruimte een lokaal verbod op te leggen. Rotterdam en Amsterdam zijn voorbereidingen aan het treffen en gaan die kant op. Dat zijn mooie ontwikkelingen en die willen wij de ruimte bieden. We vinden daar een website niet meer bij passen."
Ook in onze regio zijn veranderingen zichtbaar. De gemeenteraden van Utrecht en Amersfoort willen volgend jaar een vuurwerkshow en steeds meer gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in.
De afgelopen jaarwisseling kwamen er nog ruim 4400 meldingen uit de provincie Utrecht binnen bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Een derde van die meldingen kwam uit de stad Utrecht. Landelijk ontving het meldpunt meer dan 53.000 meldingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.