Grote antiterrorisme-oefening begonnen in Bilthoven

© Menno Bausch
PROVINCIE UTRECHT - Op verschillende plekken in het land werd vandaag een grote antiterrorisme-oefening gehouden. De operatie in onze regio begon om 15.00 uur in Bilthoven en volgens de politie is het "de grootste oefening ooit".
De oefening begon op een terrein achter de brandweerkazerne aan de Leijenseweg in Bilthoven. Het ging om een "gefingeerde aanslag op een asielzoekerscentrum", schrijft de NOS. "Uit het 'azc' klinkt even na drieën een reeks schoten, daarna volgt hulpgeroep en gekerm. Twee mannen in bivakmutsen scheuren er in auto's vandoor."
Aan de oefening nam een groot aantal deelnemers, tegenspelers en lotusslachtoffers verspreid over Nederland aan deel.
Eerdere oefeningen hielden zich vooral bezig met de inzet van hulpdiensten, maar vandaag ging het specifiek om het vinden van gevluchte terroristen en de opsporing van verdachten. Zeven eenheden doen hier samen met de marechaussee, de Veiligheidsregio en het Openbaar Ministerie aan mee.
In Amersfoort heeft een arrestatieteam een persoon aangehouden in een woning op het Balboaplein. De politie kon niet zeggen of dit te maken had met de antiterreuroefening.
De oefening begon in Bilthoven.
De oefening begon in Bilthoven. © Menno Bausch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.