Grote steden willen samenwerken tegen drugscriminelen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht wil samen optrekken met de andere grote Nederlandse steden en met Antwerpen in de strijd tegen drugscriminaliteit. De zogenoemde G4, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben daarover een gezamenlijke brief geschreven aan minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
De burgemeesters schrijven in de brief dat ze samen ''sneller en effectiever willen ingrijpen in de drugseconomie en de ondermijnende effecten van de drugsindustrie gezamenlijk tegengaan''.
De minister heeft 100 miljoen euro uitgetrokken om ondermijnende criminaliteit, een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld, te bestrijden. Machtige drugsbendes zouden haast ongestoord hun gang kunnen gaan en soms zelfs bestuurders en ambtenaren hun wil kunnen opleggen.
''Ondermijning door drugshandel nadert wat ons betreft een kritisch punt. Urgentie is geboden'', schrijven de burgemeesters. Ze vragen zich af of de huidige budgetten voldoende zijn en of ''huidige en nieuwe wetgeving voldoende mogelijkheden biedt om effectieve barrières op te werpen tegen de (ondermijnende effecten van) de drugsmarkt''.
De steden willen daarover met Grapperhaus in gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.