Provincies: trein moet blijven stoppen in Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - De provincies Utrecht en Gelderland willen dat de intercitytreinen tussen Utrecht en Arnhem blijven stoppen op de stations Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp. In een advies aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat pleiten ze er verder voor ook buiten de spits sprinters in te zetten tussen Breukelen en Veenendaal-Centrum.
Het advies, dat ook door Utrechtse en Gelderse gemeenten is ondertekend, pleit voor het zogenaamde 6/4-model. In dit model gaan zes intercity's per uur tussen Schiphol en Arnhem rijden, waarvan er vier doorrijden naar Nijmegen. Van die laatste moeten er twee per uur in Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp stoppen.
De overheden willen vier sprinters per uur tussen Breukelen en Veenendaal-Centrum, waarvan er twee doorrijden naar Rhenen en naar Amsterdam. Dat gaat in de huidige dienstregeling alleen in de spits zo, buiten die uren zijn er maar twee sprinters op het traject.
Regio Foodvalley is blij met het advies. ''We willen dat onze regio in de toekomst goed bereikbaar blijft en vertrouwen erop dat de minister het advies van de provincies overneemt,'' zegt de regio in een verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.