RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Niet meer afgepeigerd bovenop de Dom staan, binnenkort met de lift naar boven

UTRECHT - De Domtoren krijgt een tijdelijkelift. Dat heeft wethouder Victor Everhardt vandaag bekend gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad.De wethouder reageert daarmee op vragen van VVD-raadslid Gertjan ten Hoonte. De enige onzekerheid is nog de financiering.

Het raadslid pleitte ervoor dat de goederenlift naast de Domtoren ook geschikt wordt gemaakt voor personen, met name voor mensen die mindervalide zijn. De wethouder antwoordde dat er plannen zijn voor een aparte personenlift -naast de goederenlift -die voor iedereen toegankelijk is. Die zou medio 2019 in gebruik genomen moeten worden. De voorwaarde voor zo'n lift is wel dat hij veilig moet zijn, aldus de wethouder. Een onderzoek naar die veiligheid loopt nog.

De goederenlift en de steiger zijn nodig bij de restauratie van de toren. De komende tijd wordt die steiger gebouwd rond de toren, en die blijft vijf jaar staan. De ingang van de personenlift komt in de buurt van de bouwplaats. Daarom is de lift alleen buiten werktijden beschikbaar. Dat wil zeggen dat hij slechts in gebruik is na vier uur 's middags, in het weekend en tijdens bouwvakanties.

De kosten van de lift komen waarschijnlijk niet voor rekening van de gemeente, maar als de initiatiefnemers - die deDomtoren restaureren -niet genoeg geld kunnen opbrengen is de wethouder bereid de raad te vragen om extra budget beschikbaar te stellen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -