Nieuwe verdachten in onderzoek naar lange liquidatiereeks onderwereld

© RTV Utrecht
UTRECHT - De zaak tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord op Hakim Changachi en een verijdelde tweede moordpoging in Utrecht Overvecht, wordt uitgebreid met vijf andere verdachten en nieuwe verdenkingen.
Volgende week woensdag is er een pro forma zitting in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol met zeven verdachten. Vijf van hen zijn aangehouden bij de politie-invallen in Nieuwegein, Vianen, Utrecht en Tiel, begin vorig maand. Het gaat voornamelijk om mannen van Marokkaanse afkomst uit de kring rond de gezochte drugscriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. De verdachten zijn tussen de 25 en 46 jaar oud.
De zitting was oorspronkelijk alleen gepland voor kroongetuige Nabil B. en Mohamed R. uit Utrecht. Zij worden onder meer verdacht van het voorbereiden van de fout gelopen liquidatie in Overvecht, begin vorig jaar. Omdat Nabil B. het slachtoffer en zijn familie kende, besloot hij samen te werken met justitie. 
De mannen die woensdag terecht staan worden ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein in 2016. Verder worden ze verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

MARTIN KOK

Een van de verdachten, Utrechter Achraf B., is in zijn cel aangehouden. Hij zit in hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de moord op misdaadblogger Martin Kok, bij een seksclub in december 2016 in Laren.
De aanhoudingen maken deel uit van het grote Marengo-onderzoek naar de lange reeks liquidaties in de onderwereld. Die zouden zijn gepleegd in opdracht van de internationaal gezochte Taghi en Razzouki. Het Openbaar Ministerie heeft de beloning voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van deze mannen uit Vianen en Utrecht gisteren verhoogd van 25.000 naar 100.000 euro per persoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.