Gemeente gaat samen met woningcorporaties en Utrechters strijd tegen ratten aan

© The Bosshog
UTRECHT - De gemeente wil in de toekomst beter gaan samenwerken met woningcorporaties en inwoners om rattenoverlast in Utrecht tegen te gaan. Dat is de uitkomst van een speciale raadsvergadering over de problemen die spelen in de stad.
In verschillende wijken in de de stad wordt er geklaagd over de rattenplaag, die in afgelopen jaren steeds erger lijkt te zijn geworden. Om de problemen aan te pakken moeten onder meer gemeente en woningcorporaties samenwerken. Daarnaast moeten inwoners goed geïnformeerd worden over hoe ze met hun huisvuil om moeten gaan.
"Een van de belangrijkste oorzaken van rattenoverlast is huisvuil dat wordt gedumpt", aldus VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. "De gemeente Utrecht moet ieder jaar 100.000 vuilniszakken weghalen die dus niet in containers zijn gedumpt. Het is daarom zaak om als gemeente met de woningcorporaties én alle inwoners van de stad zelf daar attent op te zijn om te voorkomen dat er rattenoverlast ontstaat."
Begin volgend jaar moet er meer duidelijk worden over hoe de gemeente en woningcorporaties de rattenoverlast precies gaan aanpakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.