Vijfheerenlanden wijst Ad de Regt (CDA) aan als informateur

VIJFHEERENLANDEN - CDA'er Ad de Regt gaat aan de slag als informateur in Vijfheerenlanden. Hij heeft een verzoek daartoe gehonoreerd van de acht partijen die woensdag in de gemeenteraad zijn gekozen.
De 61-jarige De Regt was onder meer wethouder in de gemeenten IJsselstein en Oudewater en trad onlangs op als formateur in Woerden. Volgens de partijen heeft hij een ruime ervaring in het publieke domein en kent hij de gemeente Vijfheerenlanden goed van eerdere functies.
De informateur heeft als taak om te onderzoeken welke coalities op een breed draagvlak kunnen rekenen in de raad. Daar rolt een advies uit voor een of meerdere combinaties.
Vanwege de bestuurlijke herindeling moesten de inwoners van de nieuwe fusiegemeente woensdag naar de stembus. Het CDA werd de grootste partij.

VOORKEURSSTEMMEN

Gekeken naar de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag blijkt dat er drie kandidaten met voorkeursstemmen in de raad komen.
Opvallend is dat Marieke van der Spek, die op nummer acht stond op de lijst van het CDA, in de raad komt in plaats van wethouder Maks van Middelkoop. De wethouder in Zederik stond op de zesde plek op de lijst.
Bij de Partij van de Arbeid wordt een oud-wethouder gepasseerd. Ralf Krämer uit Zederik stond op plek nummer twee. Maar Kemal Koyuncu, vierde plek op de lijst, komt in de raad.
De nummer vijf op de lijst van de SGP Ton de Bruijn is gepasseerd door de wethouder uit Zederik Arie Donker. Donker stond op plek nummer 10.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.