RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Weer stadionklus in Duitsland voor BAM

BUNNIK/KARLSRUHE - Bouwconcern BAM in Bunnik gaat het nieuwe stadion van de Duitse voetbalclub Karlruher SC bouwen. Met de klus is 100 miljoen euro gemoeid.

Het uit 1955 daterende Wildparkstadion in de Zuid-Duitse stad wordt gesloopt en er komt een gloednieuw gebouw voor in de plaats. Dat moet plaats bieden aan meer dan 34.000 toeschouwers met vipruimten, clubkantoren en een fanshop. Het nieuwe stadion is naar verwachting in 2022 klaar.

Bijzonder aan het project is dat het veld tijdens de werkzaamheden gewoon bespeelbaar moet blijven. Het ontwerp onderscheidt zich door markante Y-vormige dragers voor de overkapping van de tribunes.

BAM heeft de nodige ervaring met de bouw van voetbalstadions in Duitsland. Afgelopen jaren heeft het Nederlandse concern al vergelijkbare klussen gedaan in Dresden, Mainz en Augsburg.

Karlsruher SC was ooit een illustere subtopper in de Bundesliga, met spelers als Thomas Hšssler, Oliver Kahn en Mehmet Scholl. De club is flink afgegleden en speelt nu op het derde niveau.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht