Actie provincie tegen stankoverlast Van de Groep in Bunschoten

© Google Street View
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De provincie neemt maatregelen tegen de stankoverlast die de biogascentrale van het visverwerkingsbedrijf Van de Groep uit Bunschoten veroorzaakt. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts vertienvoudigt onder meer de dwangsom voor overtredingen bij het lozen van afvalwater.
Tot nu toe moest een bedrijf 500 euro betalen voor iedere overtreding. Dat bedrag gaat naar 5.000 euro. Pennarts hoopt daarmee een ''prikkel'' af te geven aan Van de Groep en aan andere bedrijven.
De gedeputeerde beraadt zich nog op aanvullende maatregelen. Ze wil ook dat er strengere eisen worden gesteld als de visverwerker een nieuwe vergunning aanvraagt.
De maatregelen volgen op een petitie van omwonenden over de stankoverlast. In een paar dagen tijd hebben 800 Bunschoters die ondertekend. CDA, PVV en VVD stelden er schriftelijke vragen over aan Pennarts.
Volgens de gedeputeerde zijn de afgelopen maand 90 officiële klachten ingediend. De stank komt van de biogascentrale waarmee Van de Groep groen gas maakt van vis- en andere etensresten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.