Geld voor noodmaatregelen verkeer Science Park

© RTV Utrecht / Sadettin Canbay
PROVINCIE UTRECHT - De provincie, gemeente en het Rijk trekken 45 miljoen euro uit om de bereikbaarheid van Utrecht Science Park en andere probleemgebieden te verbeteren. Het geld is volgens de overheden bedoeld voor kortetermijnmaatregelen op de ergste knelpunten.
Te denken valt volgens de overheden aan snelle busverbindingen vanaf stations Overvecht en Lunetten naar Utrecht Science Park en betere fietsverbindingen vanuit Bunnik en Bilthoven. Ook grote woningbouwlocaties kunnen er toegankelijk mee gemaakt worden.
De investering maakt deel uit van bredere landelijke maatregelen voor de bereikbaarheid van de grote steden. Op langere termijn willen provincie, Rijk en gemeente 200 miljoen steken in betere verbindingen van en naar Utrecht. Bekeken wordt nog uit welke potjes dat geld precies gehaald moet worden.
De bereikbaarheid van Utrecht Science Park is al langer een heikel thema. De bussen naar het universiteitscomplex zitten overvol en de tramverbinding die binnenkort in gebruik wordt genomen, zal dat niet allemaal oplossen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.