Van Seumeren wil gezonken Argentijnse onderzeeër bergen

© Orange Pictures
UTRECHT - Frans van Seumeren wil de gezonken Argentijnse onderzeeër die afgelopen week is gevonden wel bergen. "Ik heb een paar visjes uitgegooid", zegt de eigenaar van FC Utrecht in het RTV Utrecht-sportprogramma Een Berg Sport.
Van Seumeren was als directeur van bergingsbedrijf Mammoet één van de hoofdverantwoordelijken voor het bergen van de Russische onderzeeër Koersk in 2001. Hij zegt dat hij de berging met zijn huidige bedrijf ROLL Group wel kan doen. "Ik heb er wel een idee over hoe het zou moeten", aldus Van Seumeren.
De ARA San Juan verdween op 15 november vorig jaar met 44 man aan boord en werd afgelopen week gevonden. De Argentijnse onderzeeër ligt op een diepte van zeker 800 meter voor de Argentijnse kust, bij het schiereiland Valdes. Volgens Van Seumeren kun je op die diepte niet meer met duikers werken, maar moeten er robots aan te pas komen.
Het is nu afwachten of er iets uitkomt, zegt Van Seumeren. "Ze weten zelf nog niet of ze hem gaan bergen. Die beslissing is nog lang niet genomen."
Van Seumeren over berging Argentijnse duikboot: Ik heb een paar visjes uitgegooid

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.