IJsselmeervogels loopt in Hardenberg averij op in titelstrijd

© Erik de Weerd
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft een dure nederlaag geleden in de Tweede Divisie. Op bezoek bij HHC Hardenberg ging de ploeg van trainer Ted Verdonkschot met 3-0 onderuit. Omdat AFC wel won, verliezen de Vogels de directe aansluiting met de kop.
HHC Hardenberg - IJsselmeervogels in het kort (door Mark Kloostra)
Al binnen het kwartier kwam IJsselmeervogels op achterstand. Rick Hemmink wist zich knap vrij te spelen in de zestien van de Vogels en doelman Jaimy Schaap in de korte hoek te verschalken. De Rooien, gehuld in het knalgele uittenue, namen daarna het heft in handen. Scoren lukte niet, waardoor 1-0 de ruststand was.
Ted Verdonkschot: "We werden pas wakker na de 1-0"
In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van HHC. IJsselmeervogels koos voor een fel offensief, bij tijd en wijlen ogend als een wanhoopsoffensief. HHC verzuimde bij spaarzame counters de definitieve genadeklap toe te dienen.
Tien minuten voor tijd leek het duel dan toch gespeeld. Justiana werkte een HHC-aanvaller naar de grond in het eigen strafschopgebied, waarna Rob van der Leij de toegewezen penalty verzilverde.
Felitciano Zschüsschen: "We waren op zoek aan het begin"
IJsselmeervogels beet zich stuk op de defensie, al bleef de druk er wel in de slotminuten. Dat resulteerde aan de andere kant nog wel in de 3-0 van HHC. In de 89e minuut maakte Ravelino Junte de derde goal.
13' Rick Hemmink [1-0]
79' Rob van der Leij, pen. [2-0]
89' Ravelino Junte [3-0]
Door de nederlaag blijft IJsselmeervogels op 27 punten staan uit 13 duels. Koploper AFC won met 3-0 van Bardendrecht en staat nu vier punten los.