RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Burgemeestersrel Vijfheerenlanden kost Van Tilburg de kop

VIANEN - De partij VHL Lokaal in Vianen heeft per direct de samenwerking†beŽindigd†met fractielid en wethouder Harry van Tilburg. De 'burgemeesterskwestie'†heeft een belangrijke rol gespeeld bij dit besluit.

Van Tilburg wordt verweten dat hij heeft gelekt over de burgemeesterprocedure van de nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden. De acht lijsttrekkers zouden niet willen dat burgemeester Wim Groeneweg van Vianen†waarnemend burgemeester wordt omdat ze liever een onafhankelijke waarnemer hebben. Dit leidde tot veel commotie en onvrede onder politici en inwoners.

"Het bestuur is unaniem tot de conclusie gekomen dat er onoverkomelijke meningsverschillen zijn en dat de samenwerking tussen de fractie en de heer Van Tilburg niet meer verloopt zoals zij dit graag zou zien", laat het partijbestuur weten.

"Integriteit en vertrouwen in elkaar en naar elkaar toe is belangrijk. Helaas is gebleken dat de partij geen vertrouwen meer heeft in het functioneren van de heer Van Tilburg. De 'burgemeesterskwestie' heeft hierin een belangrijke factor gespeeld", aldus het bestuur.†

Van Tilburg is momenteel wethouder in Vianen. Als tweede man†op de lijst van†VHL Lokaal werd†hij woensdag bij de verkiezingen gekozen als raadslid in†Vijfheerenlanden. Het is nog onbekend of Van Tilburg†verder wil als zelfstandig raadslid, zich aansluit bij een andere partij of zijn zetel opgeeft.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht