Ontmoetingsbeurs voor sportclubs en bedrijven: "Traditionele sponsoring verdwijnt"

De beurs is in de Amerena.
De beurs is in de Amerena. © Keistadnieuws
AMERSFOORT - Amersfoortse sportclubs en het lokale bedrijfsleven willen elkaar een handje gaan helpen. Ze zijn daarom vanmiddag aanwezig op de allereerste Sportmatchbeurs in sportcomplex Amerena, waar verenigingen en ondernemers aan elkaar gekoppeld worden.
Het is een idee van onder meer de Amersfoortse Sportfederatie en de gemeente. "Je ziet steeds meer dat bedrijven zoeken naar een nuttige manier om verenigingen te ondersteunen", zegt initiatiefnemer Joost Bos. "Maar we zien ook aan bedrijven zelf ook wel behoefte hebben om op het gebied van sporten en bewegen aanbod te krijgen."
Sportclubs kunnen bijvoorbeeld clinics aanbieden in ruil voor geld of andere goederen en diensten. Eén van de deelnemers aan de beurs is podotherapeut Katja van Lamoen. "Wij zijn heel erg enthousiast omdat het niet zozeer met geld te maken heeft. Vanuit beide partijen kan je bepalen wat de waarde is."
Volgens Bos verandert de traditionele manier van sponsoring, en is de beurs dus heel nuttig. "Bedrijven denken ook steeds meer: ik wil best wat voor die vereniging doen, maar ik wil er ook wat voor terugkrijgen."
Na de beurs, die om 14.30 uur begint, is het Amersfoorts Sportgala. Dan worden de sportman en -vrouw van het jaar van Amersfoort bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.