Nieuwe manege Houten, deels voor mensen met beperking of weinig geld

Artist impression nieuwe manege Houten
Artist impression nieuwe manege Houten © Markus Engeli
HOUTEN/HOUTEN - Houten krijgt een gloednieuwe manege waar ook Houtenaren met een krappe beurs of beperking terecht moeten kunnen. Het complex, waar door de gemeente inmiddels de benodigde vergunningen voor afgegeven zijn, moet aan de Koedijk komen tussen de tennisbanen en Restaurant Kees, de voormalige Colonie.
Het idee komt van ondernemer Markus Engeli. "Niet heel ver van waar ik de manege wil bouwen, ligt manege Zilvia's Hoeve. Maar ik ben niet bang voor concurrentie. Wij gaan het kleinschaliger aanpakken met speciale aandacht voor mensen met een beperking of gezinnen waarvoor paardensport vanwege het prijskaartje een brug te ver is", legt hij uit.
De manege krijgt zowel een binnenbak als een buitenbak om paard te rijden. Ook is een overdekte kantine ingetekend en 35 zogenoemde paardenboxen. "Voor eigen dieren, maar ook voor mensen die een eigen paard hebben", aldus Engeli. "We kunnen in totaal zo'n 350 lesklanten aannemen. Daarmee worden we een middelgroot paardensportcentrum." Alle gebouwen worden op een duurzame manier gebouwd.
Wanneer de eerste spade de grond ingaat is nog niet bekend. Er was een geschikte exploitant gevonden, maar die heeft zich op het laatst teruggetrokken. Engeli: "Ik ga het niet zelf doen, vandaar dat we nog hard op zoek zijn naar iemand die de manege kan gaan runnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.