RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Kroongetuige in zaak-liquidatie Jair Wessels is Schiedammer Tony de G."

BREUKELEN - In de rechtszaak over de liquidatie van Jair Wessels in Breukelen is een kroongetuigedeal gesloten. Een van de drie verdachten was in ruil voor strafvermindering en bescherming bereid openheid van zaken te geven. Het gaat om Schiedammer Tony de G. die verklaringen heeft afgelegd tegenover het Openbaar Ministerie.

Welke verklaringen dat precies zijn en wat ze betekenen voor het verdere verloop van het onderzoek is nog onduidelijk. Mogelijk wordt morgen meer bekend, dan staat de eerste inhoudelijke zitting van de rechtszaak gepland.

Slachtoffer Jair Wessels (30) was zelf ook een bekend gezicht in het criminele circuit. Hij werd in juli 2017 doodgeschoten op de parkeerplaats bij station Breukelen.

DRIE VERDACHTEN
Later werden drie verdachten opgepakt: Howard K. (44) uit Spijkenisse, Tony de G. (34) uit Schiedam en Patrick S. (33) uit Breukelen. Die laatste zou Wessels naar de moordplek hebben gelokt. De rechter oordeelde afgelopen zomer dat er onvoldoende reden was om S. tijdens het onderzoek langer vast te houden.

K. en De G. zitten nog wel altijd vast. De G. zou degene zijn geweest die het dodelijke schot heeft afgevuurd. Advocaat Erik Thomas meldt dat hij sinds vorige week niet meer de raadsman van De G. is. Zijn plek zou zijn ingenomen door de Utrechtse advocaat Onno de Jong. De Jong is ook de advocaat van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage. Hij heeft dus ervaring met kroongetuigen.

MOTORCLUB
Zowel Tony de G. als Howard K. zijn zijn gelieerd aan de motorclub Caloh Wagoh Main Triad. Vorige week pakte de politie de kopstukken van de bende op, bij tientallen invallen verspreid door het land. Tijdens een eerdere zitting zei K. dat hem de schuld van de liquidatie in de schoenen werd geschoven door De G. Het Openbaar Ministerie was het daar toen niet mee eens.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -