Wel cel maar geen tbs meer voor Utrechtse ontuchtpleger Bart C.

Bart C. werkte bij kinderopvang Partou in De Bilt.
Bart C. werkte bij kinderopvang Partou in De Bilt. © RTV Utrecht
DE BILT/UTRECHT - Ontuchtpleger Bart C. krijgt van de rechter in hoger beroep 26 maanden cel opgelegd, waarvan 10 voorwaardelijk. In tegenstelling tot de uitspraak van de rechter krijgt C. nu geen tbs. Wel moet hij zich laten behandelen als onderdeel van zijn straf. Volgens het Hof is de kans klein dat Bart C. opnieuw de fout in gaat, daarom vindt het Hof tbs niet nodig.
In mei kreeg Bart C. 20 maanden cel en tbs met voorwaarden van de rechter. Hij ging daarop in hoger beroep. De rechter acht C. in hoger beroep ook schuldig. Nieuwe deskundigen hebben hem onderzocht en geen pedofilie vast kunnen stellen. Hij krijgt een proeftijd van 5 jaar om de kans te verkleinen dat hij in de toekomst nog weer de fout in gaat.

ONTUCHT

De ondertussen 28-jarige Utrechter heeft zich als pedagogisch medewerker van de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt schuldig gemaakt aan ontucht met zeven jonge meisjes. Hij heeft toegegeven dat de meisjes zijn geslachtsdeel aan moesten raken en dat ze hem in zijn kruis moesten trappen. Dat gebeurde allemaal in het gebouw van Partou, in de kleedkamer van FC De Bilt en in de bosjes tijdens het buitenspelen.
Zelf zegt hij te handelen vanuit een fetisj. Volgens deskundigen heeft C. een masochistische stoornis. Dat betekent dat hij genot haalt uit pijn. Of hij ook een pedofiele stoornis heeft, kan niet duidelijk worden vastgesteld. Volgens C. is het meer een samenloop van omstandigheden dat hij dit door kinderen heeft laten doen.
Bart C. mag ook niet meer in de gemeente De Bilt komen. Ook is contact met de families van de kinderen waarmee hij ontucht pleegde hem verboden. Daarnaast moet hij in totaal 10.000,- euro aan schadevergoedingen betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.