Utrechtse schrijft kinderboekengeschenk 2019; André Kuipers maakt prentenboek

© ANP
UTRECHT - Vanmorgen is in Het Spoorwegmuseum bekend gemaakt dat het kinderboekengeschenk van 2019 wordt geschreven door de Utrechtse Anna Woltz. Voor de Kinderboekenweek wordt ook een prentenboek gemaakt. De auteur van dat boek is André Kuipers.
Voor Woltz is het een droom die uitkomt: "Ik kan mij nog zo goed herinneren dat je vroeger tijdens de Kinderboekenweek een boek cadeau kreeg. En dat het volgend jaar mijn boek is en dat zoveel kinderen mijn boek gaan lezen, dat vind ik wel een heel bijzonder idee."

REIZEN

Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is 'Reis mee!'. André Kuipers kan zich helemaal in dat thema vinden. "Dat thema is ideaal want over reizen kan iedereen zijn fantasie loslaten, zeker in boekvorm. De mooiste, de snelste en de verste manier van reizen gebeurt natuurlijk in de ruimte. Toen ik daar was, las ik mijn kinderen al verhaaltjes voor om de aandacht erbij te houden."
Net als bij zijn eerder gepubliceerde prentenboeken is het aan Natasha Stenvert om de illustratie van het boek van Kuipers op zich te nemen. "Wat een ongelooflijk geweldige eer om dit prentenboek te mogen illustreren! Ik dans op wolkjes en hoop dat de kinderen straks net zo veel plezier aan dit boek zullen beleven als ik."
De Kinderboekenweek vindt volgend jaar plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.