Opgepakte bendeleider Greg R. verdacht van betrokkenheid liquidatie Jair Wessels

© Politie
MIJDRECHT/BREUKELEN - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh, onder wie de 70-jarige Greg R. uit Mijdrecht, van betrokkenheid bij de liquidatie van crimineel Jair Wessels.
Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt. Woensdag vond een grootscheepse politieactie plaats tegen Caloh Wagoh. Volgens het OM vormt de club een gewelddadige criminele groepering.
Wessels (30) werd op 7 juli vorig jaar doodgeschoten in Breukelen. Vandaag werd ook bekend dat het OM een kroongetuige heeft in het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak. Drie verdachten, onder wie deze 34-jarige kroongetuige Tony de G., staan vanaf morgen voor deze liquidatie terecht.
Greg R. geldt als een 'godfather' in het criminele milieu. Zijn zoon Jesse kreeg in het liquidatieproces Passage levenslang opgelegd, omdat hij als schutter bij meerdere liquidaties betrokken was.
Het OM verdenkt Greg R. en de 48-jarige verdachte uit Leiden behalve van betrokkenheid bij de liquidatie ook van lidmaatschap van een criminele organisatie. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van beide mannen maandag met veertien dagen verlengd. Omdat de verdachten in beperkingen zitten, kan het OM vooralsnog niet meer over de specifieke, individuele verdenkingen zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.