Opleiding tot pizzabakker blijft populair

© RTV Utrecht / Karlijn Boddeus
UTRECHT - Er is nog steeds een tekort aan pizzabakkers. Twee jaar geleden zette ondernemersorganisatie DOK030 in Utrecht daarom de opleiding tot pizzabakker op. Nu is de vijfde lichting begonnen met de cursus.
De opleiding tot pizzabakker is inmiddels landelijk erkend. Van heinde en verre komen cursisten om een echte, ambachtelijke en authentieke pizzabakker te worden. De opleiding werd twee jaar geleden opgezet. Abdel Harchaoui van DOK030 vertelt dat de vraag nog steeds groot is. "Zoals het er nu uitziet zal dat ook nog zo blijven. Dus we kijken ernaar om deze opleiding voor altijd te blijven aanbieden."
De cursisten kunnen de opleiding gratis volgen. In drie maanden leren zij alle kneepjes van het vak. "Inmiddels zijn we twee weken bezig met de praktijk en ik kan je vertellen dat de meeste nu wel een deegje kunnen draaien", zegt pizzadocent Hakim.
In het vakkenpakket zit niet alleen maar les over pizza, ook pasta, koffie en ijs komen aan bod. "Dit zijn straks de eerste echte pizzaiolo's die met een landelijk erkend diploma naar huis gaan. Dat is wel iets om trots op te zijn", aldus Harchaoui.
Voor de vijfde keer wordt er een opleiding tot pizzabakker gegegeven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.