RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Familie Michael de Boe vol ongeloof na vrijspraak Harald B.

AMERSFOORT - Kimberly de Boe reageert op Facebook vol ongeloof op de vrijspraakávan haar oom Harald B. De Amersfoorter heeft twee jaar vastgezeten voor het opzettelijk doodsteken van zijn neef, de broer van Kimberly. Maar gisteren werd Harald B. in hoger beroep vrijgesproken.

"Het is zo ongelooflijk moeilijk en zo oneerlijk. Als jij met ons mee kijkt, wat zal jij je nu ongehoord voelen. Wat dat ben je: ongehoord, ongezien en zo vreselijk vergeten. Niet door ons hoor zeker niet. Want voor ons leef je elke dag mee, in ons hart, ons hoofd en ons leven", aldus De Boe.

De Amersfoortse kanáde naam vanáHarald B.ániet noemen. Ze noemt hem daarom in haar emotionele postáde verantwoordelijke. "Normaal kan ik zoveel vertellen maar ik ben zo verschrikkelijk neergeslagen. Dat ook dit nog over jou, over ons heen moet komen. Onmacht verdriet en zo verschrikkelijk veel pijn, is eigenlijk het enige wat we nog voelen", aldus De Boe.HOGER BEROEP
Maandag 12ánovemberádiende het hoger beroep in de zaak. De advocaat van Harald B. voerde opnieuw aan dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeluk. B. zou niet hebben gestoken. Tijdens een worsteling zou De Boe het mes per ongeluk zelf in zijn buik hebben getrokken.

Het hof volgde gisteren dat verweer en dat had met name te maken met de verschillende verklaringen van getuigen. Dat het slachtoffer opzettelijk is gestoken door verdachte kan naar het oordeel van het hof niet goed worden vastgesteld. Het dossier bevat ook onvoldoende overtuigend bewijsmateriaal om vast te kunnen stellen dat de verdachte met opzet handelde.

VERDACHTE
De uitspraak van het Hof was ook dubbel voor Harold B. "Enerzijds is hij blij, maar anderzijds is ook voor hem het verlies van een familielid ondraaglijk. Toch overheerst op dit moment een gevoel van vreugde voor de erkenning van zijn verhaal", aldus advocaatáNiels van Schaik.

FAMILIEDRAMA
Michael de Boe was twee jaar geleden met zijn familie op een partyboot aan de Kleine Koppel om de verjaardag van zijn oma te vieren. Hij kreeg daar een fatale ruzie met zijn oom Harald. Buiten op de kade overleed De Boe. Het drama heeft geleid tot een diepe scheuring binnen de familie waar sowieso al de nodige spanningen waren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -