RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Twee nieuwe coffeeshops voor Amersfoort

AMERSFOORT - Amersfoort krijgt twee nieuwe coffeeshops. Er zijn vergunningsaanvragen gedaan voor locaties op de bedrijventerreinen De Isselt en De Hoef. Dat heeft het college vandaag laten weten in een bericht aan de gemeenteraad.

De coffeeshops zijn gepland aan de Textielweg en de Terminalweg. Op 12 en 13 december vinden er gesprekken plaats met ondernemers uit Isselt en De Hoef. Er zal worden gesproken over het monitoren van de leefbaarheid in de buurt, aldus het college.

De aanvragen voldoen aan alle eisen die zijn gesteld in het Amersfoortse coffeeshopbeleid. Zo liggen ze minstens 250 meter van een middelbare en 100 meter van een basisschool, zijn ze niet in een straat waar alleen gewoond wordt en wordt er een onderzoek gedaan naar de achtergrond van de ondernemer.

Burgemeester Lucas Bolsius is van plan om beide locaties een horeca- en een gedoogvergunning te verlenen, vertelt hij aan RTV Utrecht. "We hebben goed gekeken naar de locaties. Bij deze twee zijn we na al het wikken en wegen, maar ook na alle controles, tot de conclusie gekomen: dit zou mogelijk moeten zijn."

Voor de vestiging moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast. Bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden hebben na het verlenen van de vergunningen nog de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

AANBOD

Met de twee nieuwe coffeeshops moet het aanbod in Amersfoort eindelijk weer gaan voldoen aan de vraag naar softdrugs. Op dit moment heeft de stad drie coffeeshops. Daarnaast lopen nog twee bezwaarprocedures. Als die twee coffeeshops er komen en de twee nieuwe open gaan komt Amersfoort op zeven shops, het door de gemeente opgelegde maximumaantal.

Over een geplande coffeeshop aan de Snouckaertlaan is veel te doen geweest. Burgemeester Bolsius trok de vergunning in, omdat het pand te dicht bij het Luzac College zou zijn. De Raad van State floot hem in augustus terug.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht