Vier keer ruiten ingegooid bij pizzeria: "Ik wil camera ophangen"

© 112mediautrecht
WOERDEN - Pizza-kebabzaak Edessa Torino in Woerden is er helemaal klaar mee. Voor de vierde keer in een paar jaar tijd is de ruit van de zaak aan het Tournoysveld ingegooid. Vannacht was het weer raak.
"Het gaat om een groep jongens die ik gisteren heb weggestuurd", zegt Mehmet, de zoon van de eigenaar. "Ze zaten in de zaak, maakten lawaai en vielen klanten lastig. Toen ik ze wegstuurde zeiden ze: ik zal je laten betalen."

CAMERA'S

Mehmet weet om welke groep het gaat. Hij claimt dat het dezelfde personen zijn, die bij de bloemenzaak de ruiten ingooide en verderop bij een andere horecazaak blikjes probeerde te stelen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van de vernieling.
"Maar de politie zegt dat ik met bewijs moet komen. Daarom wil ik camera's ophangen, maar dat mag niet zomaar. Daarvoor moet ik toestemming krijgen van de burgemeester."

REACTIE GEMEENTE

Volgens een woordvoerder van de gemeente Woerden is het wél toegestaan om camera's op te hangen om eigendommen te beveiligen. "Maar een camera gericht op de de eigen zaak en het gebied eromheen kan niet zomaar. Het is bij ons overigens niet bekend dat er behoefte is aan een bewakingscamera bij de pizzeria. Wij willen daar best over in gesprek."
De getroffen pizzeria in Woerden
De getroffen pizzeria in Woerden © 112mediautrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.