Inzamelingsactie na gestolen kunstbeen paralympische snowboarder

© Natasja Vos
UTRECHT - Paralympisch snowboarder Merijn Koek heeft een inzamelingsactie opgezet om een nieuw kunstbeen te kunnen aanschaffen. De jonge snowboarder uit Utrecht werd begin deze maand onaangenaam verrast toen bleek dat zijn prothese uit zijn auto was gestolen.
Sinds zijn geboorte mist Merijn allebei zijn onderarmen en zijn rechteronderbeen. Daarom draagt hij tijdens het snowboarden een beenprothese. Zo wist hij zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Sotsji in 2014. Merijn is afhankelijk van het been. Hij geeft er onder meer snowboardtraining mee aan kinderen met een lichamelijke beperking.
Een nieuw kunstbeen is duur en dat geld heeft Merijn niet liggen. De verzekering keerde niet genoeg uit. "Gisteren ben ik, nadat ik te horen heb gekregen dat de verzekering niet heel veel uitbetaalde, een crowdfundactie begonnen", zegt Merijn. "Daarmee hoop ik wat geld op te halen om te kijken of ik daar mijn prothese of een deel van de prothese mee kan betalen."
De verzekering betaalt 250 euro uit vanwege de diefstal, maar dat is lang niet genoeg om een nieuwe prothese aan te schaffen. Die kost namelijk 6000 euro. Merijn hoopt natuurlijk dat veel mensen meedoen aan de crowdfunding. "Ik hoop op 6000 euro, maar iedere euro die erbij komt is mooi meegenomen."
Doneren kan via een speciale website of via de Facebookpagina van Merijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.