Montfoort en IJsselstein uit elkaar: "Streep eronder, blik op de toekomst"

Het gemeentehuis in IJsselstein.
Het gemeentehuis in IJsselstein. © Sem van der Wal
MONTFOORT/IJSSELSTEIN - De Amstelveense burgemeester Bas Eenhoorn heeft advies uitgebracht over de beëindiging van de samenwerking tussen Montfoort en IJsselstein. Per 1 januari hebben beide gemeenten weer een eigen ambtelijke organisatie.
De twee gemeenten werden het niet eens over de financiële afwikkeling van de beëindigde samenwerking. Het college van IJsselstein omarmt het advies van Eenhoorn. Montfoort laat op 10 december de gemeenteraad beslissen. Als de partijen instemmen met het advies, worden de kosten tot 1 januari 2019 verdeeld, daarna worden beide gemeentes weer zelf verantwoordelijk.
Wel krijgt Montfoort het resterende bedrag in de begroting van ongeveer 100.000 euro toegewezen, om te investeren in het gemeentekantoor. Eerder werd er namelijk veel geïnvesteerd in de huisvesting van het IJsselsteinse gemeentekantoor, omdat de samenwerkende partijen vanuit daar werken.
Zijn advies: 'Streep onder het verleden, en blik op de toekomst' wordt door het college van IJsselstein "omarmd". "Wij durven een streep onder dit dossier te zetten, omdat we weten dat we een mooie toekomst voor ons hebben. Onze inwoners, onze medewerkers en onze partners in de regio verdienen niets minder", aldus wethouder Bernd Roks in een verklaring.
Het college van Montfoort legt het advies volgende week voor aan de raad. Op 10 december neemt de gemeenteraad een besluit over de financiële kant van de ontvlechting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.