Extra beveiliging bij azc Leersum na overlast bij bushalte

© RTV Utrecht
LEERSUM - De gemeente Utrechtse Heuvelrug, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de politie gaan ingrijpen tegen de overlast bij het asielzoekerscentrum in Leersum. Er komt extra beveiliging, waaronder bij de bushalte, aldus het COA.
Chauffeurs en passagiers van buslijn 50 worden bij de halte Hoogstraat bedreigd door asielzoekers, blijkt uit videobeelden. Een buschauffeur is zelfs met de dood bedreigd. Ook is volgens VVD-fractievoorzitter Jorrit Linders onlangs een langsfietsend jong meisje lastiggevallen.
De betrokken partijen gaan bespreken wie er overlast veroorzaakt. Het COA kan daarop asielzoekers aanspreken of boetes of een locatieverbod opleggen. Bewoners kunnen ook overgeplaatst worden naar een locatie met extra begeleiding en toezicht. In het ergste geval komt het dossier van de overlastpleger bovenop de stapel te liggen, waardoor de asielaanvraag sneller verwerkt kan worden. De politie doet uiteraard ook strafrechtelijk onderzoek op basis van aangiftes.
Volgens het COA is er al 24 uur per dag beveiliging in en om de locatie aanwezig. Toch zal naar aanleiding van de overlast bij de bushalte de beveiliging worden uitgebreid. De gemeente, het COA en de politie praten nog verder over meer structurele maatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.