Verdachte opgepakt na autobrand Kanaleneiland

© Michiel van Beers
UTRECHT - De politie in Utrecht heeft na de laatste autobrand in de stad op heterdaad een verdachte opgepakt. De 17-jarige jongen werd aangehouden nadat gisteravond een Mercedes in vlammen op ging op de Peltlaan in Kanaleneiland.
De politie kwam hem op het spoor na een melding van een getuige. Die gaf een duidelijk signalement van zijn kleding, zijn scooter en de rijrichting. Meerdere agenten konden daardoor gericht op zoek gaan naar de verdachte. Zij zagen hem kort daarna over de Van Heuven Goedhartlaan rijden en hielden hem even verderop hem staande op de Trumanlaan.
De jongen, uit Utrecht, werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Aan de kleding en scooter wordt sporenonderzoek verricht. Ook de uitgebrande auto wordt onderzocht op sporen. Het is onbekend of de jongen gekoppeld kan worden aan eerdere branden. Dat wordt volgens de politie wel meegenomen in het onderzoek.

TWAALF

De afgelopen dagen zijn er in Utrecht al zeker twaalf auto's in brand gevlogen. Gisteren was het op één dag drie keer raak, met een Volkswagen Up in Overvecht, een Volkswagen in de Rivierenwijk en de Mercedes in Kanaleneiland.
De Utrechtse VVD wil daarom dat het plan van aanpak dat de gemeente in september opstelde om de autobranden in de stad aan te pakken per direct ingaat. Het plan is eigenlijk bedoeld om de grote hoeveelheid autobranden die elke jaarwisseling plaatsvindt tegen te gaan, maar door de vele autobranden van afgelopen week, wil de VVD dat het plan nu al ingaat.
Ook de politie vindt de toename van autobranden zorgwekkend. "Je was een soort van gewend aan autobranden met oud en nieuw, wat natuurlijk al te gek voor woorden is. De start van de autobranden schuift eigenlijk op naar eerder in november al. Dat betekent dat je eerder je maatregelen neemt, maar het is wel iets waar we ons zorgen om maken", aldus politiewoordvoerder Hilde Bakker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.